In de drukte van het dagelijks leven zijn we voortdurend omringd door prikkels en ligt het tempo hoog. Misschien herken jij het ook. Je moet je best doen om je agenda niet te vol te plannen, maar eigenlijk verlang je naar rust. Je telefoon en social media vragen om je aandacht, terwijl je liever met belangrijkere dingen of mensen bezig wilt zijn. En het lijkt wel alsof iedereen maar van je verwacht dat je je blijft ontwikkelen en verbeteren, ook al ben je zelf tevreden met waar je nu staat. Best vermoeiend soms, vind je niet?

Kies voor de vreugde van een trager tempo en ontdek de Essencio Agenda’s 2024, met dit jaar als inspirerend thema Vertraag en verwonder. Ze helpen je om je tijd te plannen vanuit rust en ruimte. In dit blog lees je meer over het thema van de nieuwe agenda’s.

De vreugde van een trager tempo

In 2024 nodigen we je met de Essencio Agenda’s uit om de vreugde van een trager tempo te ervaren. Om te leven zonder haast en de constante druk van verandering, maar te genieten van een leven vol verwondergeluk. Een jaar lang inspireren we je om in het eenvoudige en alledaagse, het buitengewone te zien.

Door te vertragen, krijg je ruimte om met volle aandacht en verbazing te genieten van de kleine en grote wonderen die er zijn. Om je heen, en in jezelf. Het is een uitnodiging om je bewust te zijn van het huidige moment en van de schoonheid die schuilt in de gewone dingen. Vertragen helpt je ontsnappen aan de hectiek van het steeds maar bezig zijn. Het stelt je in staat om beter verbinding te maken met jezelf, anderen en de wereld om je heen. Een trager tempo schenkt je de kostbare tijd en ruimte voor rust en reflectie.

De Essencio Agenda’s bevatten veel betekenisvolle quotes, reflectievragen en opdrachten over stilte, rust en ontspanning. Als een reminder om niet te snel te willen gaan, maar juist te vertragen. Zodat je ervaart hoe bijzonder je leven is.

‘Slow living is about intention,
spending more time on things that are important
and less on things that aren’t.’
– Brooke McAlary

Essencio Agenda 2024 Vertraag en verwonder 11

Essencio Agenda 2024 Vertraag en verwonder 4

 

Groeien in verwondering

Wanneer je kiest voor minder haast en meer rust, zul je al snel ervaren dat je opmerkzamer wordt. Je gaat dan bewuster en met meer aandacht leven. Je groeit in verwondering. Verwondering kan zo eenvoudig zijn als ‘voelen dat je leeft’ of ‘waarderen dat je er bent’. Met de Essencio Agenda’s 2024 willen je inspireren om nieuwsgierig te zijn, om vragen te stellen en met een open blik naar het vertrouwde om je heen te kijken.

‘Het is een stille veelheid van kleine wonderen die het leven goed maakt.’ – Marjorie P. Hinckley

Een houding van verwondering schenkt je creativiteit en positiviteit, maar ook zoveel meer. Het opent de deur naar nieuwe mogelijkheden en inzichten. Laat je verrassen en verrijken door de schoonheid die verborgen ligt in de eenvoudigste momenten van je leven. De glinstering van ochtenddauw, de warmte van een glimlach of de geur van versgebakken brood. Deze alledaagse pracht ligt vaak vlak voor je, maar wacht erop om door jou ontdekt te worden.

TIP: In de Essencio Agenda’s vind je regelmatig een speciale pagina voor het opschrijven van jouw verwondering, herinneringen en dankbaarheid. Zo maak je van jouw agenda een bijzonder bewaardocument.

 

Essencio Agenda 2024 Vertraag en verwonder 3

Essencio Agenda 2024 Vertraag en verwonder 5

 

Vertraging en verwondering in beeld

Vertragen en verwonderen, daarvoor gaan wij zelf graag de natuur in – onze grootste bron van inspiratie. Maar verwondering ervaren is niet gebonden aan een plek. Je vindt het overal, als je ervoor openstaat. Dat concept vangen we in teksten én beelden in de nieuwe serie agenda’s.

In de stijlvolle Essencio Agenda’s 2024 vind je sfeervolle fotografie die precies past bij het thema Vertraag en verwonder’. Zoals bijzondere bloemen met mooie structuren, die ook gedroogd een pure schoonheid zijn. Of een betoverende sterrenhemel met zacht licht die de hemel kleurt. De nieuwe serie is ontworpen in een natuurlijk en warm kleurenpalet; zandtinten, bruinen en warmrood zijn de basis, afgewisseld met koeler grijsblauw en zachtgroen. Iedere week is uniek en met aandacht gemaakt. Wekelijks lees je een betekenisvol citaat of een reflectievraag. Zo wordt je een jaar lang aangemoedigd om vaker stil te staan; om te vertragen en de schoonheid van het alledaagse te ontdekken.

Geniet van het verfijnde ontwerp en ervaar rust bij de bijzondere bloemen en de vele zachte natuurtinten

Essencio Agenda 2024 Vertraag en verwonder 9

Essencio Agenda 2024 Vertraag en verwonder sfeer

Essencio Agenda 2024 Vertraag en verwonder 2

 

Over de Essencio Agenda

De Essencio Agenda’s maken we al meer dan 10 jaar en heeft inmiddels een grote groep trouwe fans. Onze agenda’s zijn stijlvol en praktisch tegelijk. Met veel ruimte voor je plannen, gedachten, reflecties, herinneringen of verwondering. Dankzij de rustige structuur, het verfijnde ontwerp en inspirerende quotes, zijn deze agenda’s al jarenlang een geliefd lifestyleproduct voor veel vrouwen. Met onze agenda’s hopen we jouw leven te verrijken met onthaasting, natuur, klein geluk en een positieve mindset.

 

serie Essencio Agenda 2024 Vertraag en verwonder

De 2024-collectie bestaat uit drie agenda’s en een familieplanner:

Alle agenda’s starten op maandag en verschijnen in een luxe gebonden uitgave, inclusief leeslint, opbergvak en dichtbindelastiek. Voor gezinnen is er de Essencio Familieplanner met ringband en schrijfruimte voor 6 personen, deze start ook op maandag.

In de Essencio Agenda’s groot en klein staan naast citaten en reflectievragen, ook een aantal overdenkingen en opdrachten over het thema Vertraag en verwonder.

Bestel nu jouw favoriete Essencio Agenda of Familieplanner voor 2024  in onze shop

Cadeau voor jou: gratis achtergronden bij het thema ‘Vertraag en verwonder’

Elke eerste dinsdag van de maand inspireren we onze nieuwsbrieflezers met gratis wallpapers (voor dekstop, mobiel en social media). Als cadeautje en waardering voor hun betrokkenheid en tijd. Speciaal ter gelegenheid van de nieuwe collectie 2024-agenda’s deelden we ook een set achtergronden passend bij het thema Vertraag en verwonder. Hieronder kun je ze downloaden.

Wil je vaker gratis dit soort mooie achtergronden met quote en (natuur)beeld in je inbox ontvangen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief met inspiratie, reflectiemomenten, opdrachten en shoptips over natuur, onthaasting en klein geluk.

Essencio - vertraag en verwonder- gratis wallpapers voor laptop computer telefoon smartphone social media

Download bureaublad desktop
Download achtergrond mobiel
Download social media post