Over ons

Onze missie

Wij zijn de mensen achter Essencio, een merk voor stijlvolle producten met betekenis. Onze missie is om de wereld zachter, stijlvoller en echter te maken. Waardevol en aandachtig leven, daar staan we voor. En dat zie je onder meer terug in onze producten, zoals agenda’s, notebooks, posters, kaarten en andere papergoods.

Een ontspannen leven vanuit innerlijke rijkdom, met ruimte voor diepgang en verwondering. Dat is wat we jou gunnen. Een leven waarin je in beweging bent, maar ook rust mag ervaren. Waarin je geniet van alledag, van groots en klein geluk. Waarin je schoonheid herkent in alle dingen. Waarin je aandacht geeft en stilte vindt – omdat dat misschien wel de grootste luxe is van vandaag.

Met onze producten en verhalen hopen we daaraan een bijdrage te leveren. Zodat jouw leven, of dat van een ander, verrijkt mag worden. Met schoonheid, onthaasting, een positieve mindset én de natuur – onze grootste bron van inspiratie.

Met aandacht gemaakt voor jou

Alle producten ontwerpen en ontwikkelen we zelf, in eigen beheer. Dat is een bewuste keuze. We vinden het belangrijk om vanuit aandacht te werken. Zodat jij een mooi product van goede kwaliteit ontvangt.

We worden er blij van als dingen kloppen. Zo hechten we veel waarde aan kwaliteit en afwerking. Ook houden we van details en verfijnde vormgeving. We kiezen met zorg het juiste papier en mooie stoffen. Van inhoud tot omslag: alles is doordacht.

Dit alles doen we vanuit ons fijne natuurkantoor te midden van de bosrijke omgeving van Bovenveen – een landelijk buurtschap vlakbij ‘t Harde. We genieten van de bomen om ons heen, de geur van groen, de scharrelende kippen. Een rustige plek waar we inspiratie vinden en met aandacht werken aan nieuwe producten en verhalen.

Ons verlangen naar meer zachtheid in de wereld zie je terug in de ontwerpen van onze producten. We willen niet nog meer prikkels in deze wereld, maar juist een stukje kalmte bieden. Door harmonie, eenvoud en de natuur. Zodat jij rust ervaart om met aandacht te kunnen leven.

Herken schoonheid in alle dingen en geniet van dat wat is.

WERK IN OPDRACHT

Zoek je hulp bij het realiseren van jouw idee voor een magazine, boek of ander printproduct en spreekt onze stijl je aan? Of verlang je naar een nieuwe, professionelere uitstraling voor je bedrijf?

Vanuit Essencio Brands voeren we werk in opdracht uit voor ondernemers en organisaties. We helpen merken en mensen groeien – vanuit hun essentie – met effectieve branding en inspirerende magazines. We maken betekenis zichtbaar door stijlvolle ontwerpen, waardevolle contentmarketing en producten met diepgang. Ons werk is van hoge kwaliteit, in inhoud en ontwerp.

ONTMOET HET TEAM

Margreet Kattouw

EIGENAAR - ONTWERPT, FOTOGRAFEERT EN INSPIREERT

Margreet is eigenaar van Essencio en EssencioBrands.nl, en werkt vanuit haar missie; de wereld tot een betere én mooiere plek maken waarin het fijn leven is, zoveel mogelijk zonder haast. Schoonheid zien in hele kleine dingen, en kiezen om je te blijven verwonderen, geeft haar leven glans. Ook als dat soms moeilijk is.

“Herken schoonheid in alle dingen, en geniet van dat wat is.”

“Het bedenken en ontwerpen van nieuwe producten geeft me veel voldoening en is een heerlijke creatieve uitlaatklep naast het werken in opdracht. Ik ben graag en veel buiten. De natuur is mijn grootste inspiratiebron, en voor mij de beste plek om tot rust te komen. Wandelen, fotograferen, schaatsen, kamperen; ieder seizoen kan ik intens genieten van deze veelzijdigheid. Dat zie je terug in de producten die ik ontwerp.”

Henk Kattouw

BEHEERT VOORRAAD, WHOLESALE EN FINANCIËN

Henk draagt zorg voor het beheer van de webshop. Daarnaast regelt hij veel zaken die nodig zijn om producten uit te geven; een wereld apart. Er komt ontzettend veel bij kijken: contact met platforms zoals Bol.com en andere inkopers, voorraden op peil houden, bestellingen verpakken en verzenden, klantenservice en nog veel meer. Heb je een winkel of webshop en verkoop je Essencio-producten, of wil je dat gaan doen? Dan helpt Henk je graag verder.

“Wees kalm temidden van het lawaai en de haast, en bedenk welke vrede er in stilte kan heersen.”
- Max Ehrmann

“De gedachte achter Essencio past goed bij mij. Ik voel me thuis in de natuur, kan genieten van onder andere windstil weer, strand en bergen. Ik houd ervan als iets mooi is en ‘klopt’.”

Carline Vrielink

GEEFT VORM AAN VERHALEN, DENKT MEE OVER PRODUCTEN

Carline is grafisch ontwerper en houdt zich vooral bezig met werk in opdracht. Ze geeft vorm aan verhalen van ondernemers en organisaties die we helpen vanuit Essencio Brands. Ook denkt ze mee over nieuwe producten voor de webshop.

Reis ver, drink wijn, denk na
Lach hard, duik diep, kom terug.”
- Spinvis

“In mijn vrije tijd ben ik ontdekkingsreiziger. Ik bezoek graag onbekende én bekende plekken; daarbij ben ik een omnivoor: ik houd van dichtbij en ver weg, van platteland en parken, maar ook steden. Het liefst doe ik dit op een langzame manier; te voet of op de fiets. Op mooie plekken ga ik even zitten om de sfeer in mij op te nemen of vast te leggen in mijn schetsboek.

Ook heb ik een fascinatie voor de mens. Wat deze doet, maakt en denkt; ik wil er alles van weten. Naast mijn werk, studeer ik daarom cultuurwetenschappen.”

Anne-Jet de Wild

SCHRIJFT VOOR SOCIAL MEDIA, PRODUCTEN & DE WEBSHOP

Anne-Jet werkt als contentspecialist. Dat betekent dat haar dagen vooral bestaan uit dat wat zij het liefste doet: schrijven. Zo schrijft ze teksten voor nieuwe producten en de webshop, deelt ze verhalen via social media en draagt ze bij aan de nieuwsbrief. Stuur je ons een berichtje via Instagram of Facebook? Dan is Anne-Jet degene die jouw vraag beantwoordt.

Schenk aandacht aan alles wat waar, zuiver, goed en lieflijk is.” - Filippenzen 4:8

“Oprechte aandacht hebben voor elkaar, rust zoeken, genieten van het kleine, de natuur waarderen en oog hebben voor details; het zijn zomaar wat dingen waar ik waarde aan hecht in het leven. Ook heb ik van kleins af aan al een voorliefde voor bijzondere woorden, zinnen, quotes en poëzie. Ik geniet ervan hoe dit alles samenkomt in mijn werk bij Essencio.”

Jiska Rook

Schrijft en werkt mee aan zichtbaarheid en marketing

Jiska schrijft teksten voor Essencio en werkt mee aan de online zichtbaarheid en marketing. Zodat meer mensen Essencio leren kennen en hun leven verrijkt wordt door de producten en verhalen.

“Geef aandacht en zoek de stilte, het zijn de meest luxe dingen van vandaag.”

“Het blijft bijzonder om via Essencio mensen zoals jou te mogen inspireren met betekenisvolle verhalen, onthaastende beelden en mooie producten. Ik geniet van schrijven, wandelen in de natuur, goede boeken lezen in de tuin, fijne terrasjes ontdekken en struinen aan zee. Ik breng graag waardevolle tijd door met mensen die me lief zijn. En raak steeds weer verwonderd over hoe wonderlijk (het) leven is.”