Retourservice

Bij Essencio doen we er alles aan om jou te inspireren met waardevolle producten van hoge kwaliteit. Toch kan het gebeuren dat je je bestelling (of een deel hiervan) niet wilt houden of niet tevreden bent over een product. Je kunt je bestelling dan terugsturen, door gebruik te maken van onze retourservice.

Retourtermijn

Vanaf het moment dat je je bestelling hebt ontvangen, heb je recht op een zichttermijn van 14 dagen. Ben je niet tevreden over je bestelling of heb je je bedacht? Dan kun je producten binnen deze periode retourneren om je geld terug te ontvangen. Volg hierbij de onderstaande stappen. Na het verstrijken van de zichttermijn is de koopovereenkomst definitief en kun je niet meer retourneren.

Stappen bij retourneren

Wil je jouw bestelling retourneren? Volg dan de volgende stappen:

  1. Lees de voorwaarden voor retourneren goed door.
  2. Download hier het retourformulier, print deze en vul het formulier in.
  3. Zorg dat je de producten die je wilt retourneren zorgvuldig inpakt (tip: herbruik de envelop of doos waarin je de bestelling hebt ontvangen) voor verzending en voeg het ingevulde retourformulier toe aan het pakket.
  4. Verzend je retourzending naar: Essencio, Veenweg 89, 8096 PM, Oldebroek. De kosten voor verzending zijn voor eigen rekening. Bewaar het verzendbewijs goed, voor het geval je pakket zoekraakt.
  5. Wij doen ons best om zo snel mogelijk na ontvangst van jouw retourzending het retourbedrag naar je over te maken (uiterlijk binnen 14 dagen).

Retourvoorwaarden

Om producten te kunnen retourneren is het belangrijk dat je hierbij voldoet aan de retourvoorwaarden. Dit zijn de belangrijkste:

  • Tijdens de zichttermijn dien je zorgvuldig om te gaan met onze producten en de verpakking.
  • Producten verpakt in beschermfolie mogen alleen geretourneerd worden als het folie onbeschadigd is.
  • Wij crediteren geen artikelen die zijn gebruikt of zijn beschadigd zonder dat hiervan bij ontvangst melding is gemaakt. Heb je je bestelling beschadigd ontvangen? Neem dan contact met ons op via shop@essencio.nl.

Download hier alle retourvoorwaarden.

Heb je een vraag over retourneren en kon je hier het antwoord nog niet terugvinden? Kijk dan ook eens bij onze veelgestelde vragen.