De velden kleuren paars, in vele tinten. De heide staat uitbundig in bloei! Van half augustus tot half september kun je ervan genieten. Een kale vlakte vol heide lijkt saai, maar dat is het allerminst.

Het glooiende terrein biedt je prachtige vergezichten en allerlei tinten paars. Hollandse blauwe luchten veranderen langzaam in donkere wolken met buien, en alles er tussenin. De kleine kruipende en vliegende beestjes om je heen, en de andere rustzoekers en levensgenieters, maken dat je je even in een andere wereld waant. Nederland is zo prachtig, als je het wilt zien. Kijk en geniet je mee van de bloeiende heide?

Ik ben net terug van de zomervakantie, die wat minder ontspannen was dan ik hoopte (door veel regen, rsi-klachten die opspeelden en een te drukke camping). Dan kom je thuis en vraag je je af hoe je het meest effectief weer wat rust en ontspanning kunt vinden. Voor mij is dat de natuur in gaan en een lange wandeling maken, samen met mijn man. Wat een geluk dat dit de tijd van het jaar is dat de heide in bloei staat. Zeker als ik me besef dat er vorig jaar, vanwege de extreme hitte en droogte, helemaal geen bloeiende heide te zien was. Ik ben blij er weer van te kunnen genieten.

Kun je een momentje vinden deze week voor ontspanning? Trek je wandelschoenen aan en laat je verrassen door de heide dit jaar.  Wie weet ontmoet je ook een kudde schapen – met de herder om een praatje mee te maken. Altijd de moeite waard!

Tip! Bezoek de Elspeetsche heide, tussen Elspeet en Vierhouten. Groot genoeg om wat kilometers te maken. Wij liepen van Elspeet naar Vierhouten, namen een kop koffie op kleine camping daar, en liepen weer terug. Heerlijk moe-gelopen, én opgeladen weer naar huis.

 

Wil je vaker geïnspireerd raken met dit soort blogs? In onze nieuwsbrief bieden we je twee keer per maand inspiratie, quotes, reflectiemomenten, opdrachten en shoptips over natuur, onthaasting en klein geluk. En iedere eerste dinsdag van de maand ontvang je gratis inspirerende downloads met een (natuur)foto en quote. Meld je hier aan.