Iedere woensdag delen wij op Instagram een #reflectiemoment. Een vraag die je een spiegel voorhoudt. Een adempauze midden in de week. Om lessen uit het verleden mee te nemen naar het heden.

Nu het nieuwe jaar begonnen is, willen we met je terugblikken op een aantal reflectievragen uit het afgelopen jaar. Om nog even bewust stil te staan bij de vraag: welke lessen uit 2018 kunnen voor jou van waarde zijn voor dit nieuwe jaar?

Reflecteer je mee?
Pak pen en papier en schrijf zowel de vraag als het antwoord op. Dit maakt dat je het beter onthoudt en als reminder kunt gebruiken, zodat je meer gaat leven naar wat je hebt opgeschreven. (De vragen staan in willekeurige volgorde, en hoef je niet in één keer te beantwoorden.)

 


Wat is het mooiste compliment dat je in 2018 hebt gekregen?


Stel, je hebt een extra (bonus)week dit jaar, zonder verplichtingen of zorgen. Je mag alles doen. Waar kies je voor?


Wanneer kreeg jouw leven kleur zonder dat je er iets voor hoefde te doen en te zeggen? Op welke manier kan die ervaring je helpen in beslissingen die dit nieuwe jaar moet nemen?


Wat zou je anders doen als niemand je zou veroordelen?


Wat beschouw jij iedere dag als vanzelfsprekend – terwijl je er eigenlijk vaker bij stil zou willen staan?


“Life can only be understood backwards; but it must be lived forwards.” (Søren Kierkegaard)


Hoe staat het met jouw balans tussen ‘vullende’ en ‘voedende’ activiteiten? (Hier lees je daar meer over.)


Waar ben jij vooral dankbaar voor als je terugdenkt aan 2018?


Wanneer en hoe ga jij dit jaar stilstaan en rust nemen?


 

We wensen je een heel bijzonder jaar toe. Een jaar waarin de contrasten van het leven er mogen zijn. Een jaar waarin je ruimte vindt voor verdieping, stilte en aandacht voor elkaar. Een jaar waarin je tijd kunt maken voor dat wat belangrijk voor je is.

Wil je vaker geïnspireerd raken met reflectievragen? In onze nieuwsbrief bieden we je twee keer per maand inspiratie, quotes, reflectiemomenten, opdrachten en shoptips over natuur, onthaasting en klein geluk. En iedere eerste dinsdag van de maand ontvang je gratis inspirerende downloads met een (natuur)foto en quote. Meld je hier aan.