Het concept van de agenda’s van 2021 is ‘Verweef je tijd’. We willen je een jaar lang aanmoedigen om je bezigheden bewust en op een natuurlijke manier met elkaar te verweven. Want alles wat jij doet heeft in zekere zin met elkaar te maken, als was het alleen al om het feit dat jij daar zelf de verbindende factor in bent.

Verweef je bezigheden

De dingen die je doet thuis, op je werk, met vrienden of ter ontspanning, ze hebben samenhang, zijn verbonden met elkaar. Al jouw activiteiten lopen soms letterlijk door elkaar, of volgen elkaar naadloos op. Sommige zaken laat je even rusten om ze vervolgens later weer op te pakken. Ze zijn verweven met elkaar door het begrip tijd. Daarover gaan de agenda’s van 2021.

Er ís altijd genoeg tijd, het gaat om jouw keuzes in het besteden van je tijd.

Schoonheid in alle dingen – vooral in het kleine, schijnbaar onopgemerkte, nietszeggende

Dit concept vangen we in woorden en beelden in deze nieuwe serie agenda’s. Je ziet het terug op de cover en in het binnenwerk. De natuur is altijd een grote inspiratiebron voor ons. Ze is een prachtige metafoor; volgt haar eigen cyclus; zonder haast en zonder oordeel. Ze doet wat ze moet doen, op de tijd die er voor is. We hopen dat ons leven zo ook mag zijn en willen je daarover inspireren. Je ziet dat terug in de beelden in deze agenda.

De gemaakte collages staan symbool voor alle bezigheden die we hebben, die elkaar soms overlappen en altijd met elkaar verweven zijn. De dingen die je doet zijn verbonden met jou, in de tijd.

In het beeld, dat speciaal voor deze agenda’s ontwikkeld is, vind je kleine schatten uit de natuur. Takjes, besjes, bloemblaadjes, alles mag er zijn. De schoonheid in alle dingen, vooral in het kleine, schijnbaar onopgemerkt, nietszeggende. Ieder seizoen heeft haar eigen rijkdom. Met een zilveren draadje, strookjes papier en andere materialen maken we de veelzijdigheid van het leven zichtbaar. Het zijn fijnzinnige foto’s en collages geworden, gemaakt door Margreet Kattouw.

 

Maak tijd voor dat wat belangrijk voor je is

We wensen je dat je kunt genieten van je tijdsbesteding, zonder dat chaos of haast je geluk verpest. Dat je je bezigheden verweeft op een manier die goed is voor je geest en lichaam. Geef aandacht aan dat wat belangrijk voor je is. Want er ís altijd genoeg tijd, het gaat om jouw keuzes in het besteden van je tijd.

Vrolijk Agenda wordt Essencio Agenda

Inmiddels ontwerpen en ontwikkelen we de Vrolijk Agenda ruim 10 jaar, jarenlang vanuit Studio Vrolijk, zoals Essencio voorheen heette. Sinds 2018 is de studio van naam veranderd naar Essencio. Nu is het tijd de bekende Vrolijk Agenda’s mee gaan in deze naamsverandering, voortaan zullen ze Essencio Agenda heten. De Vrolijk Agenda 2021 vind je onder de naam Essencio Agenda 2021, de Vrolijk Familieplanner 2021 gaat Essencio Famlilieplanner 2021 heten.

De agenda blijft qua inhoud en kwaliteit hetzelfde, zoals je al jaren van ons gewend bent. Met een inhoud die je aan het denken zet, altijd op een positieve manier, met inhoudelijke quotes, waar deze agenda om bekendstaat. Deze citaten gaan over natuur, zingeving en betekenisvol leven, en komen uit algemene en christelijke bronnen. De agenda heeft inspirerende en creatieve beelden, én een hele praktische indeling, dat geldt voor zowel de Business Agenda als de nieuwe Essencio Agenda.

Er verschijnen medio 2020 vier agenda’s in deze serie:

  • Business Agenda 2021 (220 x 165)
  • Essencio Agenda 2021 – Groot (A5)
  • Essencio Agenda 2021 – Klein (A6)
  • Essencio Familieplanner 2021 (A4)

In de Essencio Agenda’s groot en klein staan naast citaten, ook een aantal teksten over het thema ‘Verweef je tijd’. In alle agenda’s is er volop ruimte voor persoonlijke momenten, dankbaarheid en extra notities.

Voor 2020-2021 is er helaas géén (school)seizoensagenda. We zetten nu in op volgend jaar (2021-2022).

Alle agenda’s zijn medio juli 2020 verkrijgbaar zijn in de boekwinkel en in onze webshop.

 

Wil je op de hoogte blijven van de verschijning van de agenda’s? In onze nieuwsbrief bieden we je twee keer per maand inspiratie, quotes, reflectiemomenten, opdrachten en shoptips over natuur, onthaasting en klein geluk. En iedere eerste dinsdag van de maand ontvang je gratis inspirerende downloads met een (natuur)foto en quote. Meld je hier aan.