Ze zijn er genoeg: inspirerende quotes. Je vindt ze via Google, op Pinterest en Instagram, en in de winkels vind je ze op kaarten, posters en houten bordjes. Misschien zoek je er zelf ook geregeld naar. Ter decoratie in je huis of om iemand anders mee te bemoedigen.

De kracht van quotes

Quotes kunnen waardevol zijn. Het is bijzonder hoe in weinig woorden, soms maar in één zin, heel veel kracht zit. We krijgen geregeld, bijvoorbeeld via Instagram, een berichtje van een volger na het plaatsen van een quote: ‘Wow, dit had ik precies even nodig’.

Quotes kunnen je een moment van reflectie en bezinning bieden. Een scherpe kijk op een situatie in je leven. Ze kunnen je nieuwe inzichten geven. Herkenning bieden. Je troosten. Je stilzetten. Je motiveren en aanmoedigen. Je het gevoel geven dat je mag zijn wie je bent.

Tip: via de hashtag #essencioquote vind je quotes die ons inspireren.

De quotes die jou op dit moment aanspreken, hebben te maken met de levensfase waarin je zit. Een nieuwe fase in je leven, zorgt ervoor dat andere woorden je raken.

Dat is ook de kracht van woorden: ze beïnvloeden je. Zelfs als jij niet naar woorden zoekt, dan vinden woorden jou.

De zin en onzin van quotes

Er zit ook een ‘keerzijde’ aan quotes. Je komt op veel plekken ‘standaard quotes’ tegen. Quotes of gezegdes die cliché zijn geworden. Die al zó bekend zijn, dat ze nauwelijks meer betekenis hebben. Of citaten die geen diepgang hebben, en eigenlijk inhoudelijk niets zeggen, maar een rijtje mooie woorden vormen. Wij hebben dat bijvoorbeeld bij ‘Live, Love, Laugh, Add a little confetti to each day’. Of: ‘Don’t count the days, make the days count.’ 

Terwijl in essentie deze uitspraken natuurlijk best zinnig zijn.

Met sommige quotes heb je het op een gegeven moment wel gehad. Als je een quote te vaak leest, dan raak je het grote geheel en de gedachte erachter kwijt. Herkenbaar?

Het is een kunst om een heel verhaal of een grote gebeurtenis terug te brengen naar één uitspraak. Niet iedere korte zin is een goede quote. Je hebt al gauw meer context nodig om de betekenis van een boodschap te begrijpen.

De kracht van waardevolle quotes zit in de betekenis die de uitspraak heeft voor jou. In jouw unieke kijk op die uitspraak. In wat die woorden met jou persoonlijk doen, en wat ze voor jou betekenen.

Welke betekenis heeft een quote voor jou?

Een voorbeeld: Wat doet de volgende quote nu met jou?

I have not failed. I’ve just found 10.000 ways that won’t work. – Thomas A. Edison

Laat de quote even bij je landen.

Dan herken je je misschien in één van deze betekenissen:

  • Ik mag falen en fouten maken. (Als je erg perfectionistisch bent)
  • Ook de net-niet-goede-beslissingen brengen me verder. (Als je twijfelt of je op de goede weg zit)
  • Ik geef niet op: ik ga door en houd vol. (Als je niet weet of je een gemaakte keuze door moet zetten)

En misschien betekent deze quote voor jou nog wel iets anders…

Quotes met een diepgaande betekenis

Woorden kunnen zoveel verschillende betekenissen hebben, omdat het afhankelijk is van jouw mindset – op dit moment – hoe de woorden bij je binnenkomen. Afhankelijk van welke zaken je bezighouden, in je werk of privé. In welke levensfase je zit. Een quote krijgt pas waarde, als deze een diepgaande betekenis heeft voor jóú. Dán is een quote pas echt inspirerend.

Citaten die je mooi vindt zeggen iets over je. over jezelf of over je merk. Dat ervaren we als Essencio ook, wij laten ons graag inspireren door quotes met diepgang, die ergens over gaan en niet te standaard zijn. Maar, of juist wellicht daardoor, je net even anders laten denken. Je mag er wel wat moeite voor doen.

Kom je binnenkort weer een quote tegen, en merk je dat de woorden je raken? Bezin je een tijdje op deze quote. Laat de woorden landen, van je hoofd naar je hart. En merk wat de quote met je doet.

De quotes en zinnen die je raken in je hart, die zijn het waard om te onthouden. Voor jezelf, om nog eens na te lezen, te overdenken en met je mee te dragen. En ook voor anderen, om de inspiratie door te geven, wanneer zij dat nodig hebben.

Welke quote raakt jou op dit moment? Laat het ons weten via Instagram. We zijn benieuwd!

 

TIP: Verzamel en bewaar je mooiste quotes in dit notebook

 

Essencio Quote To Note Book - citatenboek - verzamel bewaar en herinner je mooiste quotes in dit stijlvolle notebook
Omdat wij geregeld geraakt worden door mooie quotes, zinnen uit documentaires, teksten die we lezen of wijsheden die we tegenkomen, hebben we het Quote To Note Book ontwikkeld. Een luxe notitieboek waar je jouw persoonlijke woorden en zinnen op kunt schrijven, die het waard zijn om te koesteren. Je kunt ze op je eigen creatieve manier vormgeven. Hier lees je daar meer over.

Het Quote To Note Book is onderdeel van onze Notes To Live By-collectie. Je ontdekt er ook kaarten met mooie quotes, woorden en zinnen, die je helpen als kompas voor je leven. Een dankbaarheidsboek dat je helpt je dankbaarheden te noteren. En een algemeen notitieboek, met ruimte voor dat wat voor jou essentieel is om te onthouden.

Essencio - Binnenkant creatieve kaders Quote To Note Book - stijlvol luxe notitieboek om quotes te bewaren

 

Wil je vaker geïnspireerd raken met dit soort blogs? In onze nieuwsbrief bieden we je twee keer per maand inspiratie, quotes, reflectiemomenten, opdrachten en shoptips over natuur, onthaasting en klein geluk. En iedere eerste dinsdag van de maand ontvang je gratis inspirerende downloads met een (natuur)foto en quote. Meld je hier aan.