Bijzondere citaten, inspirerende wijsheden. Bij Essencio houden we ervan: betekenisvolle quotes met een diepere laag. Het zijn woorden van waarde. Bijvoorbeeld omdat ze je aan het nadenken zetten, je een nieuw inzicht geven of krachtig verwoorden waar je zelf de woorden niet voor kon vinden. Daarom zoeken wij steeds naar mooie uitspraken, gedachtes en wijsheden. Om met jou te delen, ter inspiratie en bemoediging.  

In dit blog delen we 10 inspirerende quotes met je die gaan over waardevol leven. Want een waardevol leven is wat we jou gunnen; een leven waarin je dankbaar mag genieten van alle waardevolle elementen die onderdeel zijn van jouw leven. Soms kunnen dit grote dingen zijn, maar vaak zit dit juist ook in het kleine. De zon die je ‘s ochtends begroet, een verfrissend ommetje door het bos, een onverwacht compliment of een mooi lied dat je raakt. Het is allemaal van waarde, omdat het deel uitmaakt van je leven. Daarover gaat het ook in de Essencio Agenda’s 2022, die dit jaar inspiratie bieden rond het thema ‘Alles is van waarde’.

Wat is voor jou van waarde? De volgende quotes nodigen je uit om hierover te reflecteren.

‘De echte ontdekkingsreis zit niet in het zoeken naar nieuwe landschappen, maar in het kijken met nieuwe ogen.’ – Marcel Proust

 

Essencio-quote-waardevol-leven-inspiratie-de-herinneringen-die-je-later-wilt-hebben-moet-je-nu-maken

‘De herinneringen die je later wilt hebben, moet je nu maken.’ – Essencio

 

Essencio-quote-waardevol-leven-inspiratie-natuur-maya-angelou

‘A bird doesn’t sing because it has an answer. It sings because it has a song.’
– Maya Angelou

 

Essencio-quote-waardevol-leven-inspiratie-stilte-silence-satisfies-your-soul

‘Words can satisfy your mind, but silence satisfies your soul.’ – Natin Namdeo

 

Essencio-quote-waardevol-leven-inspiratie-schoonheid-begint-op-het-moment-dat-je-jezelf-durft-te-zijn

‘Schoonheid begint op het moment dat je jezelf durft te zijn.’ – Essencio

 

Essencio-quote-waardevol-leven-listen-to-the-wind-it-talks

‘Listen to the wind, it talks. Listen to the silence, it speaks. Listen to your heart, it knows.’ – Native American proverb

 

Essencio social media wallpaper sept 21 quote

‘Draai je weg van de drukte, de ruimte laat zich vinden.’
– Margreet Kattouw (Essencio)

 

Essencio-quote-waardevol-leven-inspiratie-natuur-into-the-forest-i-go-to-lose-my-mind-and-find-my-soul

‘And into the forest I go, to lose my mind and to find my soul.’ – John Muir

 

Essencio-quote-waardevol-leven-inspiratie-dankbaarheid-arise-in-the-morning-joy

‘When you arise in the morning, think of what a privilege it is to be alive – to breath, to think, to enjoy, to love.’ – Marcus Aurelius

 

Welke van deze quotes is jouw favoriet en zou je graag willen onthouden?

Koester waardevolle quotes in het Quote To Note Book

Eerder schreven we al over de kracht van quotes en waarom het zo waardevol kan zijn om inspirerende citaten te onthouden. Krachtige quotes blijven je vaak voor langere tijd bij, het zijn wijsheden die je niet snel vergeet. Daarmee zijn ze van blijvende waarde. Er zijn verschillende creatieve manieren om quotes te onthouden, maar een van de effectiefste methodes is om ze op te schrijven.

Daarom ontwikkelden wij het Quote To Note Book. Een persoonlijk citatenboek, bedoeld om woorden of zinnen in te noteren die voor jou van bijzondere waarde zijn. Dit citatenboek heeft een luxe, zachtroze linnen omslag (hardcover) met zilveren zeefdruk. In het notebook vind je creatieve kaders die uitnodigen om in te schrijven, tekenen, kalligraferen of handletteren. Of plak er een quote van een kaart, foto of uit een tijdschrift in.

 

Essencio-inspirerende-quotes-blog-quote-to-note-book-citatenboek-citaat

Wil je vaker geïnspireerd raken met betekenisvolle citaten? In onze nieuwsbrief bieden we je twee keer per maand inspiratie met quotes, reflectiemomenten, opdrachten en shoptips die je uitnodigen tot een waardevol leven. En iedere eerste dinsdag van de maand ontvang je gratis inspirerende downloads. Daarop vind je een (natuur)beeld en een inspirerend citaat om mee te nemen de maand in. Ook ontvangen? Meld je hier aan.