Heb je onze nieuwe verjaardagskalender al gezien? De titel ‘Ruimte om te vieren’ van deze verjaardagskalender is ontstaan in de natuur. Margreet heeft een afwisselende selectie van haar mooiste natuurfoto’s van de afgelopen paar jaar uitgezocht.
De natuur is dé plek waar zij ruimte ervaart, tot rust komt en kan ontspannen. Meestal tijdens wandelingen alleen, samen met haar man Henk of met een van haar kinderen. Stuk voor stuk schuilen er mooie verhalen achter. In dit blog neemt ze je mee op reis naar een aantal mooie momenten en locaties van de foto’s op deze kalender. Extra bijzonder: het zijn allemaal foto’s van de natuur in Nederland.

 

Essencio.nl verjaardagskalender Vier de ruimte Margreet Kattouw-1430
De Essencio Verjaardagskalender met het overzicht van alle natuurfoto’s per maand

April ­– Zonsopgang in Mechelen, Zuid-Limburg

“We genieten altijd volop van Zuid-Limburgse landschap. En wat is het fijn om na de lockdown in het voorjaar van 2021 er weer op uit te kunnen gaan. Een wandeling aan de Geul, deze keer bij Mechelen, is bij ons altijd favoriet. Zo vaak hebben we dezelfde routes gelopen, de kleine paadjes die al zo oud zijn, vervelen nooit. Het stromende water, kabbelend of sterk stromend, afbrokkelende steilranden, enorme uitgeholde buitenbochten, het is daar zo afwisselend. Wandelingen dwars door de weilanden met koeien. Zij zijn het gewend dat er mensen lopen en kijken je nieuwsgierig aan. Piepende stegelkes (draaihekjes) maken de Limburgse sfeer compleet.

Op een van de ochtenden gaan we heel vroeg uit de veren om de zon op te zien komen. Het wordt de mooiste zonsopgang die ik ooit gezien heb. Het zachte licht geeft zo’n bijzondere serene sfeer. Geen mensen, iedereen slaapt nog. Alleen wat vogels, ganzen en koeien aan de overkant van het water. Een beetje mist, het heuvellandschap, alle bij elkaar zo prachtig… De koeien kijken ons aan, eten wat, ze hebben alle tijd. Zien zij wel hoe bijzonder mooi deze ochtend is, zo anders dan alle andere ochtenden?”

Mechelen mei 21-4787

 

Juni – Golden hour op het Beekhuizerzand, bij Harderwijk

“Samen met zoon Daan (toen 16). Hij heeft zijn allereerste drone net een week in huis. Na het eten is de lucht prachtig: we besluiten te genieten van het ‘golden hour’ op het Beekhuizerzand, voor ons redelijk vlakbij en altijd prachtig. Ik geniet van het licht, het landschap en de ondergaande zon, maar bovenal van Daan, hoe hij weer geniet van het vliegen en beelden maken met zijn nieuwe DJI. Het levert van hem prachtige foto’s en video’s op van deze uitgestrekte zandvlakte op de Veluwe.

Een heerlijke herinnering aan samen zo kunnen genieten van de omgeving én mooi beeld maken. Ik had er toen natuurlijk geen idee van dat een van deze foto’s na een paar jaar op de voorkant van de nieuwe verjaardagskalender zou komen…”

Beekhuizerzand ©EssencioBrands Margreet Kattouw-2545

Essencio.nl verjaardagskalender Vier de ruimte Margreet Kattouw-1421

Vier de ruimte, vier het leven

Beekhuizerzand ©EssencioBrands Margreet Kattouw-2532

Beekhuizerzand ©EssencioBrands Margreet Kattouw-0016

 

Juli & augustus – Op het strand van Zeeland en Ameland

“Als je aan de zomer denkt, denk je aan zee. Een van mijn motto’s is ‘Hoe verder je kan kijken, hoe verder je kan denken‘. Aan zee kan de ruimte niet groter zijn. Een oneindige horizon, zomers weer of juist donkere wolken erboven met harde wind; aan zee is het altijd genieten. Letterlijk uitwaaien en ruimte ervaren.

We hebben twee favoriete plekken: Vrouwenpolder in Zeeland en de Waddeneilanden. Ze zijn ons dierbaar en we komen er graag. Beide zijn plekken waar het strand heel erg breed is. Wist je dat Schiermonnikoog zelfs het breedste strand van Europa heeft? Zittend in een duinpannetje, uit de wind en in de zon. Iedere keer weer schelpjes rapen, en de mooiste meenemen naar huis, terwijl je daar al potten vol herinneringen hebt staan. Of tegen de straffe wind in lopen op een leeg en verlaten strand, omdat het geen weer is er op uit te gaan. Zand in je haren, struinen in de duinen, puur genieten!”

Margreet Kattouw Terschelling-2207

Essencio.nl verjaardagskalender Vier de ruimte Margreet Kattouw-1424

ESSENCIO Margreet Kattouw Zee Vrouwenpolder-1872

 

September – Bovenop het duin, Terschelling-West

“De struik op deze foto is een bloeiende Gaspeldoorn. Een bijzondere plant, want vroeger werden de doornen van deze plant gebruikt als gesp voor het sluiten van kleding. Planten met een verhaal geven beelden altijd iets extra’s vind ik. De kleur, het zonlicht wat er door schijnt, het was een prachtig moment om te fotograferen.

Daar, bovenop de duin bij het ‘Uitzichtpunt West Terschelling’ ervaar je de ruimte van het wad. De statige Brandaris, in het midden van het dorp als vast baken. Het is de oudste vuurtoren van Nederland. De kleine huisjes eromheen met hun fel oranje daken. Het uitgestrekte wad, steeds in beweging. Hoe idyllisch kan een eiland zijn. Ik mijmer over hoe het zou zijn hier te wonen. Zonder haast, zonder stress en drukte. Ook al weet je dat de praktijk weerbarstig zal zijn, dromen over een leven op het eiland is altijd fijn. Er komen een paar jonge jongens gekleed als kapitein voor een fotoshoot op deze hoogte. Het is een bekende plek waar iedereen van weet te genieten.”

Margreet Kattouw Terschelling-0872

Margreet Kattouw Terschelling-0837

Margreet Kattouw Terschelling-08640

 

Essencio Verjaardagskalender – Ruimte om te vieren

Deze kalender biedt je ruimte voor al je feestelijke momenten. ‘Life should not only be lived, it should be celebrated.’ – Osho

Bij iedere maand vind je een betekenisvolle quote en een rustgevende foto. De beelden brengen de ruimte van de natuur van buiten naar binnen. Geniet van prachtige horizonnen, landschappen en natuurlijke details.

Essencio.nl verjaardagskalender Vier de ruimte Margreet Kattouw-1447

Essencio.nl verjaardagskalender Vier de ruimte-1435
De Essencio Verjaardagskalender is verkrijgbaar in onze shop!

Wil je vaker geïnspireerd raken met dit soort blogs? In onze nieuwsbrief bieden we je twee keer per maand inspiratie, quotes, reflectiemomenten, opdrachten en shoptips over natuur, onthaasting en klein geluk. En iedere eerste dinsdag van de maand ontvang je gratis inspirerende downloads met een (natuur)foto en quote. Meld je hier aan.