Rust nemen is belangrijk; eigenlijk weten we dat wel. Tijd nemen om te ontspannen. Om bij te komen, om op te laden. We verlangen naar een eenvoudig, ontspannen leven, zonder volle agenda en drukte. In een vakantie gunnen we onszelf vaak meer rust dan wanneer we in ons ‘normale ritme’ zitten.

Terwijl juist de rust ín je dagen zo gezond zijn. Al is het maar even drie minuten uit het raam staren, even niets doen. Hier schreven we al eerder over het belang van rusten, van onthaasten en lanterfanten.

Rusten is niet alleen nodig om je lichaam weer op te laden, maar helpt je ook om meer te spelen. Wist je dat spelen ook heel gezond voor je is? Martha Beck omschreef het treffend in deze quote:

“Rest until you feel like playing, then play until you feel like resting, period. Never do anything else.”
– Martha Beck

Waarom is spelen belangrijk als volwassene?

Als je tot stilstand komt, dan daalt de ruis in je hoofd. Dan komt er meer van jezelf naar boven. Ruimte om te béleven wat er is, in plaats van overleven in dat wat er is. Vanuit rust komt er ruimte voor creativiteit. En vanuit creativiteit komt de uitnodiging tot spelen.

Spelen is iets doen wat je plezier geeft en van daaruit de tijd verliezen. Zonder bang te zijn dat je je tijd verdoet met niets nuttigs. Spelen is gezond! We zijn gemaakt om creatief te zijn en te spelen. En vaak voel je die ruimte tot spelen pas als je echt tot rust komt, bijvoorbeeld als je vakantie hebt.

Maar we nodigen je uit, vakantie of niet, om iedere week de rust op te zoeken én de ruimte te nemen om te spelen. Want spelen brengt licht en lucht in je leven!

Tips om te spelen als volwassene

Vraag je je af hóe je kunt spelen? Het kan heel simpel zijn!

We dagen je uit: wat ga jij deze week doen wat je niet eerder hebt gedaan?

Durf lol te maken, houd het simpel en zoek naar iets waarin je anderen ook kunt uitdagen.

Zoals:
> Lees een boek dat je zelf nooit zou uitkiezen
> Draai je dagmenu om: begin met het toetje en eindig met het ontbijt
> Neem een koude douche!
> Ga bellenblazen en doe een wedstrijdje wie de meeste bellen kapot prikt
> Eet yoghurt met een vork

Veel plezier!

Gratis inspirerende reminders om te rusten en te spelen

Af en toe een rust- en speelreminder nodig? Dan weet jij wel raad met deze inspirerende downloads, om te gebruiken als telefoonachtergrond, bureaublad of social media-post.

Essencio - iPhone minimalistische telefoon wallpaper rustig eenvoudig telefoonachtergrond stijlvol rest and play - rusten en spelen - essentie van het leven - inspiratie telefoon achtergrondje

Download telefoonachtergrond

Essencio desktop wallpaper bureaublad achtergrond inspiratie rusten en spelen quote rust en speel eenvoudig minimalistisch rustig

Download bureaublad

Essencio social media post inspiratie rusten en spelen quote rust en speel eenvoudig minimalistisch rustig

Download social media-post

 


Wil je vaker geïnspireerd raken met dit soort blogs? In onze nieuwsbrief bieden we je twee keer per maand inspiratie, reflectiemomenten, opdrachten en shoptips over natuur, onthaasting en klein geluk. En iedere eerste dinsdag van de maand ontvang je gratis inspirerende downloads. Meld je hier aan.