Het zou een meivakantie worden aan zee. Naar een heerlijk, rustige plek op Walcheren: Vrouwenpolder. We komen er graag. Maar vanwege de lockdown dit voorjaar kon het niet doorgaan. Geen fris groene wandelingen, geen hoop op zonnige, warme dagen, mijmerend in een duinpannetje; de vakantie werd omgeboekt naar de herfst. 

Het is oké. Geaccepteerd. Ik ben er een kei in geworden de laatste tijd. Als het buiten je invloed ligt kun je het maar beter loslaten en je er aan overgeven. Weer of geen weer, de tassen worden gepakt. Dagen met regen en storm worden voorspeld.

Maar als we er zijn, is het iedere keer droog als we naar buiten gaan. De luchten veranderen met de minuut. Ze geven een melancholische en surrealistische sfeer. Ik wist het al en ervaar het opnieuw: genieten kan altijd – weer of geen weer.

 

Essencio zee inspiratie schelpenlucht

Essencio zee Inspiratie zandduin

Ruimte en leegte 

Ik heb niet altijd een goede camera bij me, maar een mobiel legt ook prima herinneringen vast. De lat hoeft ook daarin niet zo hoog. Ik leer steeds meer te genieten van genoeg. Alleen dat geeft al ontspanning.

De herfst is zoveel rijker dan de zomer. Er is zoveel meer te zien, terwijl er zoveel minder mensen zijn. Er ontstaat vanzelf ruimte en leegte. Donkere wolken komen en gaan. Zo mogen mijn gedachten ook meebewegen op de wind. Ik hoef niet alles vast te houden. Hoef me nu niet druk te maken om werk of gezondheid. Ik mag even in het hier en nu zijn. Laat waaien – en ontspan. Het doet me denken aan een gedicht van Toon Hermans. Het is goed. Aan zee.

 

ZEE

Ik wil alleen zijn met de zee,
ik wil alleen zijn met het strand,
ik wil mijn ziel wat laten varen,
niet mijn lijf en mijn verstand.

Ik wil gewoon een beetje dromen
rond de dingen die ik voel
en de zee, ik weet het zeker,
dat ze weet wat ik bedoel.

Ik wil alleen zijn met de golven,
‘k wil alleen zijn met de lucht,
ik wil luist’ren naar mijn adem,
ik wil luisteren naar mijn zucht.

Ik wil luist’ren naar mijn zwijgen,
daarna zal ik verder gaan
en de zee, ik weet het zeker,
zal mijn zwijgen wel verstaan.

Toon Hermans

 

Essencio donkere wolken duin

Essencio zee inspiratie - Fleur

Essencio inspiratie zee duinen

Essencio zee - panorama

Essencio inspiratie zee jonge duin

Essencio zee strand

Essencio Fleur inspiratie

Essencio zee inspiratie donkere lucht

Naar aanleiding van deze foto’s en dit gedicht maakten we wallpapers om te downloaden. Zo creëer je mooie reminders om af en toe een beetje te mogen dromen. Klik op de afbeelding om ze te downloaden.

Essencio Alleen zijn met de zee wallpaper 2020Essencio Alleen zijn met de zee iphone wallpaper 2020Essencio Alleen zijn met de zee iphone wallpaper 2020

 

Wil je vaker geïnspireerd raken met dit soort blogs? In onze nieuwsbrief bieden we je twee keer per maand inspiratie, quotes, reflectiemomenten, opdrachten en shoptips over natuur, onthaasting en klein geluk. En iedere eerste dinsdag van de maand ontvang je gratis inspirerende downloads met een (natuur)foto en quote. Meld je hier aan.