In de agenda’s van 2022 staat het thema “Alles is van waarde” centraal. Een jaar lang willen we je inspireren om bewust te raken van hoe waardevol jouw leven is, in alle facetten die er zijn. Van bijzondere activiteiten tot alledaagse bezigheden. Wat je ook doet, het is waardevol, omdat het onderdeel is van jouw leven. Jij bent van waarde. Dit concept vangen we in reflecties en beelden in de nieuwe agenda’s.

Leven is een werkwoord

We vullen ons leven met allerlei werkzaamheden en activiteiten. Leven is immers een werkwoord. De kunst is om daarin te zoeken naar balans en focus op de dingen die voor jou belangrijk zijn. In de agenda’s nodigen we je uit om na te denken over wat voor jou van waarde is. Waar wil jij meer tijd aan besteden? Soms ligt het vlak voor je, in de kleine dingen. Soms is het een verlangen dat in je leeft: meer tijd maken voor een vriendin, een betekenisvollere baan zoeken of een leuke hobby opnieuw oppakken.

‘Onvervulde verlangens hoeven een vervuld leven niet in de weg te staan.’ – Dietrich Bonhoeffer

Onthaasting en rust zijn van waarde

Om ruimte te ervaren voor dat wat belangrijk voor je is, zijn onthaasting en rust in je week van grote waarde. Ze zorgen voor een gezonde balans. Het ontwerp en de inhoud van de nieuwe reeks agenda’s sluit hierop aan. Je ziet het terug in de fijnzinnige beelden en inspirerende quotes, maar ook in reflecties en vragen die je helpen nadenken over wat voor jou waardevol is. Verwonder je met ons over kleine alledaagse momenten en de grootsheid van de natuur. En elke week ervaar je dat deze agenda echt met aandacht is gemaakt; iedere week is uniek.

We hopen dat de agenda’s je mogen inspireren om wekelijks met verwondering te kijken naar de waardevolle momenten. Een fijn gesprek met een buurvrouw, een rustige ochtendwandeling, een mooie podcast die je luistert of zomaar een liefdevol bericht. Omarm deze momenten in dankbaarheid en kijk er later nog eens op terug. In de agenda’s vind je  volop ruimte om waardevolle herinneringen en persoonlijke notities vast te leggen.


Tip: maak waarde concreet door het regelmatig te benoemen.

 


Maak ruimte voor wat waardevol voor jou is

We wensen je dat je ruimte mag ervaren voor dat wat voor jou van waarde is. Waarde betekent dat je het belang ergens van inziet. Als dat zo is wil je er meer van weten, er je tijd aan besteden of er goed voor zorgen. Dat is een heel mooi principe dat vaak automatisch ontstaat. Eigenlijk komt het neer op aandacht geven en aandacht ontvangen. Precies wat we met Essencio graag willen uitdragen; geef aandacht aan dat wat belangrijk voor je is.

Over de Essencio Agenda

De Essencio Agenda (voorheen Vrolijk Agenda) staat bekend als een stijlvolle én praktische agenda en is al jarenlang een geliefd lifestyleproduct voor veel vrouwen. In onze agenda’s inspireren we je graag over schoonheid, natuur, onthaasting en een positieve mindset. Onze producten helpen je te leven vanuit innerlijke rijkdom. Door goed voor jezelf te zorgen, kun je van betekenis zijn voor een ander.

 

Essencio_agenda_2022_Alles_is_van_waarde_natuur

 

Er zijn drie agenda’s en een familieplanner beschikbaar binnen deze serie:

In de Essencio Agenda’s groot en klein staan naast citaten, ook een aantal teksten over het thema ‘Alles is van waarde’. In alle agenda’s is er volop ruimte voor persoonlijke momenten, dankbaarheid en extra notities.

Essencio_agenda_2022_planner_business_agenda2

De Essencio Agenda’s 2022 zijn verkrijgbaar in onze webshop of in de boekhandel

 

Wil je vaker geïnspireerd raken met dit soort blogs? In onze nieuwsbrief bieden we je twee keer per maand inspiratie, reflectiemomenten, opdrachten en shoptips over natuur, onthaasting en klein geluk. En iedere eerste dinsdag van de maand ontvang je gratis inspirerende downloads. Meld je hier aan.