We keken er al weken naar uit, met het gezin genieten van een paar dagen Zuid-Limburg. Naast Zeeland en de Wadden is dat een van de plekken waar we ons hart aan verpand hebben. Iedere keer als we er zijn, voelt het als een stukje buitenland, en hebben we het gevoel er echt even helemaal uit zijn. De streek waar het licht ieder uur anders is.

De terrassen gingen voor het eerst weer open op de dag van onze aankomst, wat een gezellig welkom in dit bourgondische stukje Nederland. De echte Limburgse vlaai heeft me nog nooit zo goed gesmaakt. Na een lange autorit én maanden zonder horeca, was dit de perfecte start van een korte vakantie.

Essencio Inspiratie Het cadeau van Zuid-Limburg Margreet Kattouw

Het was veel te koud en nat voor de tijd van het jaar, maar tussen de buien door konden we genieten van het prachtige landschap. Meelopen met de stroming van de Geul, wandelen langs de hogere gebieden waar je kilometers ver kunt kijken. De witte vakwerkhuizen laten ons dromen: hoe zou het zijn als we hier…. In Zuid-Limburg is iedere wandeling verrassend.

Eén van de ochtenden zou mistig starten bij zonsopgang, wat een luxe dat we dat konden ‘checken’ vanuit ons bed. Vroeg de wekker zetten, en ja, het was ‘thuis’ al prachtig. Meteen warme kleding aan, en naar buiten. Het vroor nog begin mei…

Hoe gelukkig kun je worden van zoiets eenvoudigs als een zonsopgang? Er gebeurt niets, de dag start zoals iedere dag start. Maar het betoverende licht van deze ochtend maakt dat je nederig wordt. Dat je onderdeel bent van iets veel groters. Dat je voelt dat je leeft, en dat je daar bewust van kunt genieten. En dat maakt weer dat je dankbaar aan je dag begint.

Ik heb weleens gelezen dat er een grote kracht schuilt in de zonsopgang-tijd. Dat we die tijd vaak zouden moeten meemaken en benutten, het geeft een geweldige boost aan je dag. Ik ben ervan overtuigd en neem me opnieuw voor er vaker van te genieten.

‘When you arise in the morning, think of what a precious privilege it is to be alive – to breathe, to think, to enjoy, to love.’ – Marcus Aurelius

Fotograferen langs de Geul, waar rustige koeien nieuwsgiering naar je toe komen. Beseffen zij wel in welk paradijselijk decor zij grazen? Mijn schoenen worden nat van de dauw en de vorst. Praten doen we nauwelijks om de betovering niet te doorbreken.

Dit moment zit in ons geheugen gegrift. We hebben een nieuwe, prachtige herinnering gemaakt.

 

Essencio-Inspiratie-Het-cadeau-van-Zuid-Limburg-Margreet-Kattouw

Essencio Inspiratie Het cadeau van Zuid-Limburg Margreet Kattouw

Wil je vaker geïnspireerd raken met dit soort blogs? In onze nieuwsbrief bieden we je twee keer per maand inspiratie, quotes, reflectiemomenten, opdrachten en shoptips over natuur, onthaasting en klein geluk. En iedere eerste dinsdag van de maand ontvang je gratis inspirerende downloads met een (natuur)foto en quote. Meld je hier aan.