Omdat een ander perspectief nieuwe inspiratie kan bieden, leren we je anders kijken. Deze keer staan we stil bij symmetrie. We hebben vaak behoefte aan symmetrie en harmonie, wat er heel dicht bij ligt. Ze geven orde, regelmaat en voorspelbaarheid in ons leven.

Zo plaatsen we een brievenbus in het midden van een deur, zetten twee dezelfde planten of kaarsen naast elkaar en willen twee dezelfde sokken aanhebben. We doen ons best een taart in precies dezelfde stukken te snijden. In de natuur en in de architectuur zul je veel symmetrie zien. Kijk naar de bladeren en hun nerfstructuur of naar de gebouwen die rust geven doordat ze symmetrisch zijn ontworpen.

Maar juist ook in de alledaagse dingen is deze symmetrie te vinden, vaak heel onverwachts. Kijk mee naar deze voorbeelden en verwonder je over de schoonheid van deze gewone situaties. Als je ze fotografeert en zo ook nog eens fraai weet in te kaderen is het plaatje compleet.

 

blog-anders-kijken-bijzondere-symmetrie-om-je-heen

Kijktip: Professor Robbert Dijkgraaf heeft een interessant college gehouden over symmetrie.

Wil je vaker geïnspireerd raken met dit soort blogs? In onze nieuwsbrief bieden we je twee keer per maand inspiratie, quotes, reflectiemomenten, opdrachten en shoptips over natuur, onthaasting en klein geluk. En iedere eerste dinsdag van de maand ontvang je gratis inspirerende downloads met een (natuur)foto en quote. Meld je hier aan.