In de Essencio Agenda’s 2021 willen we je inspireren om je bezigheden op een natuurlijke manier met elkaar te verweven. Wij maken dat zichtbaar door middel van de collages in de agenda’s. Takjes, besjes, onkruid; alles is prachtig en te gebruiken.

We trekken vaak de wandelschoenen aan, en stoppen dan onze jaszakken vol. Schelpjes, blaadjes uit het bos, uitgedroogde bloemen. Thuis worden de ‘schatten’ bewonderd en bekeken, en zo ontstond het thema ‘Verweef je tijd’.

Er is schoonheid in alle dingen – ook in het kleine, onopgemerkte, nietszeggende. Ieder seizoen heeft haar eigen rijkdom. Met draad, strookjes papier en deze kleine natuurlijke schatten als metafoor, maken we de veelzijdigheid van het leven zichtbaar.

Via de hashtag #verweefjetijd kun je andere natuurcollages bewonderen

Doe je met ons mee?

Maak je eigen collage met kleine schatten uit de natuur die symbool kunnen staan voor hoe jij je tijd invult.

Alle items die je opraapt in de natuur kunnen een bepaald item uit je leven vertegenwoordigen. Vol van kleur, of dor en droog. Het past altijd bij elkaar, en het past bij jou, omdat jij er wat in ziet.

• Verzamel dat wat je aandacht trekt en wat je mooi vindt: takjes, schelpen, blaadjes, stenen, bloemen, besjes, veertjes…
• Leg je vondsten op een egale achtergrond (een lichte kleur werkt het makkelijkst).
• Maak er een collage van door ze met elkaar te verweven.
• Voeg eventueel een draadje, strookje papier, of lapje stof toe als verbindend element in een kleur die past.
• Je kunt er als extra element handgeschreven woorden in verweven die gaan over dat wat jij belangrijk vindt.
• Maak er een foto van (recht van boven geeft het beste resultaat).

Hieronder zie je een aantal voorbeelden, uit de Essencio Agenda 2021. Alles kan, groot, klein, licht of donker.

Leef je uit, we zijn benieuwd! De mooiste collages delen we op onze kanalen. Mail je foto naar info@essencio.nl, of gebruik de #verweefjetijd. Zo inspireer je ons én anderen!

PS. Dit blog is onderdeel van de serie ‘Verweef je tijd’ – het concept van de Essencio Agenda’s 2021. Hier lees je er meer over.

Wil je vaker geïnspireerd raken met dit soort blogs? In onze nieuwsbrief bieden we je twee keer per maand inspiratie, quotes, reflectiemomenten, opdrachten en shoptips over natuur, onthaasting en klein geluk. En iedere eerste dinsdag van de maand ontvang je gratis inspirerende downloads met een (natuur)foto en quote. Meld je hier aan.