Je komt ze overal tegen: Nieuwe woorden om het effect van wandelen – waarom dat zo gezond is – te kunnen duiden. Wanderlust, wondering, mindwalk, je kunt er zelfs trainingen voor volgen… Mindwandering in de context van wandelen, is een mooie term die we ook tegenkwamen.

Wandelen. Het is zo simpel. We zijn immers gemaakt om te bewegen. Om voedsel te verzamelen moest je vroeger behoorlijk in beweging komen. De ‘rijkdom’ van alles-is-nu-meteen-verkrijgbaar heeft een grote wissel getrokken op onze gezondheid: we bewegen veel te weinig.

Het eenvoudige ritme van voetje voor voetje zetten, wat om je heen kijken en mijmeren, het is zo gezond. Dat wijzen steeds nieuwe onderzoeken weer uit. Er ontstaan trainingen om te gaan wandelen. De app Ommetje is razend populair. Dat wat zo vanzelfsprekend is, en we al jaren doen, is ineens ‘top of mind’ bij mensen.

Hoe kan dat, dat we het niet meer uit onszelf lijken te weten en te voelen dat dit goed voor ons is? Hebben we nu onderzoeken nodig om ons weer in beweging te krijgen? Shane O’Mara zegt mooie dingen in dit artikel;

“Lopen schenkt ons endorfine, een gevoel van welbevinden en geluk. Dat maakt ons weerbaarder tegen depressies en ouderdom.” – Shane O’Mara 

We zijn blij met alle artikelen die ons ertoe bewegen meer buiten te zijn. Zodat we meer wandelen en om ons heen gaan kijken. Vaker gaan genieten van dat wat is. Ons verwonderen over onkruid, uitgebloeide bloemetjes en verkreukelde blaadjes op het pad.

Of zoals dit kleine voorbijdrijvende veertje dat we tegenkwamen.

Maak jij vandaag ook weer een wandeling buiten?

Essencio - waarom wandelen altijd goed voor je is - mindwandering - bewust genieten aandachtig leven

 

Wil je vaker geïnspireerd raken met dit soort blogs? In onze nieuwsbrief bieden we je twee keer per maand inspiratie, quotes, reflectiemomenten, opdrachten en shoptips over natuur, onthaasting en klein geluk. En iedere eerste dinsdag van de maand ontvang je gratis inspirerende downloads met een (natuur)foto en quote. Meld je hier aan.