Als je buiten om je heen kijkt, zijn de eerste tekens van het voorjaar niet te missen. Heerlijk! In de eerste weken van februari kijken wij de lente haast uit de grond, en jij?

Ook in onze ‘kantoortuin’ zien we vol verwondering het seizoen veranderen. Krokussen komen in paars en geel tevoorschijn, de kippen scharrelen weer vrolijk rond, we horen de vogels tsjilpen en er zoemen zelfs al bijen. Maar waar we toch wel het meest van genieten: de werkdag beginnen én eindigen in het licht.

De lente hangt in de lucht, dat is een feit. Maar je zou er bijna door vergeten dat het zo halverwege februari toch echt winter is. De winter duurt officieel zelfs nog een volle maand.

Vol verwachting vertrouwen

Niet voor niets groeien de krokussen zo in de winter nog tussen de dorre herfstblaadjes. Ook het weerbericht voorspelt wisselvalligheid: de grijze dagen en nachten met vorst zijn nog niet voorbij. Nog even geduld, terwijl de natuur de voorbereiding van de lente verder voortzet.

De overgang van de seizoenen laat zien dat groei een geleidelijk en soms chaotisch proces is. In de natuur, maar misschien herken je het ook in je eigen leven. Lente en winter, je verlangen en de realiteit: ze lopen soms een tijdje door elkaar heen.

Leef dan vol verwachting: vertrouw op de eerste knoppen, ze beloven je dat de bloei komen zal.

 

Essencio-quote-natuur-februari-verwachting-vreugde-lente-voorjaar

 

Wil je vaker geïnspireerd raken met dit soort blogs? In onze nieuwsbrief bieden we je twee keer per maand inspiratie, quotes, reflectiemomenten, opdrachten en shoptips over natuur, onthaasting en klein geluk. En iedere eerste dinsdag van de maand ontvang je gratis inspirerende downloads met een (natuur)foto en quote. Meld je hier aan.