Er schuilt kracht in woorden. Door positieve woorden te overdenken en te herhalen, kun je ze eigen maken en ga je leven naar wat je leest. Dit soort positieve woorden worden ook wel ‘affirmaties’ genoemd. Affirmatie betekent ‘bevestiging’ of ‘bekrachtiging’. Met affirmaties kun je je hersenen ‘trainen’ om je positieve gedachten te versterken. Want als je meer positieve gedachten toe laat in je brein, dan ga je ook echt positiever denken en leven.

Hoe vaker je een gedachte hebt, hoe meer je erin gaat geloven. Je herkent vast wel gedachten als ‘ik doe het niet goed’, ‘ik moet meer geduld hebben’ of ‘ik kan het toch niet veranderen’. Nu heeft de één heeft een positievere basishouding dan de ander. Dat komt door hoe we zijn opgegroeid en opgevoed, en door hoe we zijn gevormd toen we volwassen werden. Maar als je dit soort belemmerende gedachten vaak voor jezelf herhaalt – en vaak doe je dat onbewust – ga je ze op een gegeven moment ook echt geloven: dat je ongeduldig bent, niet goed genoeg, of een situatie niet kunt veranderen.

Daarom is het zo belangrijk om positieve woorden tegen elkaar, maar óók tegen onszelf, te zeggen. (Hier lees je meer over de kracht van positieve gedachten.) Het is daarbij belangrijk om woorden te kiezen die jou persoonlijk aanspreken. In elke fase van je leven, zullen dat weer andere woorden zijn.

Denk eens na over welke gedachten jou vaak belemmeren, en negatief laten denken over jezelf. En probeer dan daar een positieve gedachte – een korte affirmatie – tegenover te zetten, in de tegenwoordige tijd.

Voorbeelden van affirmaties zijn:
• Ik accepteer mezelf zoals ik ben
• Ik maak het niet te ingewikkeld
• Ik praat liefdevol over mezelf
• Ik heb tijd
• Ik ben geduldig met mezelf

Essencio Note to Self affirmatie kaart laat maar los
Deze kaart zit in de Note To Self-set Onthaasten

Note To Self: Welke affirmaties helpen jou om positiever te denken en te leven?

Om je te helpen positiever te denken en te leven, hebben we een bijzondere kaartenserie ontwikkeld. Waar je meestal een kaart voor iemand anders koopt, is dit allereerst een kaartenserie voor jezelf, voor jouw persoonlijke groei. De kaartenserie Note To Self (onderdeel van de Notes to live by-collectie) biedt inspirerende woorden en zinnen om mee te dragen de dag in. Je kunt ook op een blanco kaart een zin schrijven die jou raakt en waarmee je aan de slag wilt.

De kaarten zijn vormgegeven in lichte, zachte tinten, met rustige beelden uit de natuur, die ruimte en overzicht geven of bijzondere details laten zien.

Sta iedere dag stil bij de woorden die voor jou waardevol zijn. Hang ze op een zichtbare plek in huis op, zoals je badkamerspiegel

Hang verschillende ansichtkaarten op een mooie plek in je huis, als zichtbare reminder voor het verlangen dat je hebt. Bijvoorbeeld op je badkamerspiegel, in de hal, boven je bureau of op het toilet. Het helpt als het een plek is waar je dagelijks komt. Probeer dagelijks stil te staan bij de woorden die voor jou waardevol zijn. Als je de woorden regelmatig voor jezelf herhaalt, zul je na verloop van tijd merken dat je de gedachten eigen maakt. Dat is waardevol voor jezelf én je kunt ervan uitdelen aan anderen.

Welke affirmatiekaarten passen bij jou? Je kunt natuurlijk ook een kaart versturen, omdat je weet dat iemand deze gedachte goed kan gebruiken. De Note To Self-kaartenserie heeft 7 thema’s, met woorden en zinnen die we jou gunnen om te geloven. De thema’s zijn: Onthaasten, Zelfliefde, Genoeg tijd, Lichter leven, Bijbelse wijsheid, Veranderen en Persoonlijk. Iedere kaartenset bestaat uit 8 kaarten en 8 grijze enveloppen.

Margreet: “Deze kaart laat mij iedere dag beseffen dat ik vanuit ontspanning mag leven. Ik houd veel ballen in de lucht, maar weet ook dat ik niet perfect ben. De lat hoeft niet zo hoog te liggen. Deze reminder laat me, heel laagdrempelig, beseffen dat ik mijn grenzen mag bewaken.” Deze kaart zit in de Note To Self-set Zelfliefde

Rustige affirmatiekaarten over levensthema’s, zoals zelfliefde, tijd en onthaasten

Onthaasten
Op deze kaarten staan woorden en zinnen die je uitdagen om zonder haast te leven, en je even laten stilstaan. Zoals:
• Vertraag & verwonder
• Adem in – adem uit
Be patient with yourself

Bekijk hier de Note To Self-kaartenset Onthaasten (8 stuks)

Genoeg tijd
Op deze kaarten staan woorden en zinnen die je leren te leven met aandacht en je laten ervaren dat er tijd genoeg is. Zoals:
• Ik doe even drie minuten niets
Time is a created thing
• Ik neem de tijd om dankbaar te zijn

Bekijk hier de Note To Self-kaartenset Genoeg tijd (8 stuks)

Zelfliefde
Kaarten met woorden en zinnen die je leren mild en positief naar jezelf te kijken. Met affirmaties, zoals:
• Ik praat liefdevol over mezelf
• Het is niet mijn taak om alles te zijn voor iedereen
• Het gaat niet om wat ik doe, het gaat om wie ik ben

Bekijk hier de Note To Self-kaartenset Zelfliefde (8 stuks)

Essencio Note-to-self-set-overzicht-Zelfliefde - Notes to live by - affirmatiekaarten
Note To Self – kaartenset Zelfliefde

Lichter leven
Kaarten met woorden en zinnen die je leren mild naar jezelf te kijken en lichter te leven. Met affirmaties, zoals:
• Maak het niet te ingewikkeld
Every morning is a blessing
• Ik zeg bij een compliment: dank je wel

Bekijk hier de Note To Self-kaartenset Lichter leven (8 stuks)

Bijbelse wijsheid
De Bijbel is een grote bron van wijsheid. Laat je inspireren door deze waardevolle woorden uit de Bijbel of stuur ze op naar iemand anders. Met woorden en zinnen, zoals:
• Wees sterk en houd moed (Psalm 31:25)
• Van alles waarover je waakt, waak vooral over je hart, het is de bron van je leven (Spreuken 4:23)
Set your mind on things above, not on earthly things (Colossians 3:2)

Bekijk hier de Note To Self-kaartenset Bijbelse wijsheid (8 stuks)

Veranderen
Op deze kaarten staan woorden en zinnen die je leren om makkelijker met veranderingen om te gaan. Met affirmaties, zoals:
• Vandaag is een nieuwe dag, met nieuwe kansen
• Van moeten maak ik willen
• Ik sta open voor veranderingen

Bekijk hier de Note To Self-kaartenset Veranderen (8 stuks)

Persoonlijk
Op deze blanco kaarten kun je zelf een inspirerende tekst, quote of affirmatie schrijven. Gebruik ze als zichtbare reminder voor elke dag, en leef naar het verlangen dat je hebt. Of stuur een persoonlijke, waardevolle boodschap aan iemand anders.

Bekijk hier de Note To Self-kaartenset Persoonlijk (6 stuks, blanco)

Essencio Note to self kaartenset affirmatie kaarten Veranderen set Notes to live by
De Note To Self-kaartenset Veranderen

We hopen dat deze kaarten je mogen helpen om te groeien. Waardoor je vaker gevoelens van dankbaarheid, acceptatie, liefde, vreugde en hoop ervaart. En daarvan kunt uitdelen aan anderen.

De Note To Self-kaartenserie is onderdeel van de Notes to live by-collectie. Alle producten zijn ook beschikbaar voor wholesale.

Wil je vaker geïnspireerd raken met dit soort blogs? In onze nieuwsbrief bieden we je twee keer per maand inspiratie, quotes, reflectiemomenten, opdrachten en shoptips over natuur, onthaasting en klein geluk. En iedere eerste dinsdag van de maand ontvang je gratis inspirerende downloads met een (natuur)foto en quote. Meld je hier aan.