Al jaren raakt onze Business Agenda uitverkocht. Hoe gaat dat eraan toe: de ontwikkeling van een succesvolle papieren agenda? We nemen je mee in het ontwerpproces van onze Business Agenda: een agenda voor ondernemende vrouwen die houden van een eenvoudige en stijlvolle uitstraling. Met als doel om jou de juiste focus te bieden voor een overzichtelijke (werk)weekplanning.

Heb je de Business Agenda 2020 al gezien? De Business Agenda is vier keer verschenen. En ieder jaar – ondanks hogere oplage – volledig uitverkocht. De agenda van 2019 is daarom zelfs in herdruk gegaan. Er nog enkele voordelige 2019-exemplaren beschikbaar.

Het ontwerpen van een goede agenda kost tijd. Want wat is nu echt een optimale week- en pagina-indeling? Het is nooit in één keer perfect. In de praktijk is het testen, schaven en schuren. Ik neem je als ontwerper graag mee in de zoektocht naar het ontwikkelen van de in mijn ogen meest optimale, stijlvolle zakelijke agenda.

Stijlvol ontworpen zakelijke agenda

Ik zocht jarenlang naar de agenda op A5-formaat die echt bij mij zou passen. Met veel schrijfruimte én stijlvol. Ik kocht het ene jaar een grote Hema-agenda (helaas typografisch te grof naar mijn smaak), het andere jaar een Brepols-kantooragenda (handig, maar ook wel erg saai) en werkte met de A5 Succes-agenda met ringband en vulling (de ringband ging me storen). Natuurlijk had ik ook onze eigen Vrolijk Agenda gebruikt, maar die heeft te veel sfeerbeeld en te weinig schrijfruimte voor mij als ondernemer.

Ze zijn dus best allemaal prima, maar nét niet stijlvol of handig genoeg. En dat vind ik belangrijk, je werkt er 365 dagen mee, dan kan het maar beter leuk en goed zijn. Er moeten meer vrouwen zijn die hier tegenaan lopen dacht ik, en die ook van mooie producten houden.

Dus ik besloot: voor hen én mezelf ga ik iets nieuws ontwikkelen. Een agenda met een subtiele en stijlvolle typografie, zonder dat het afbreuk zou doen aan het gebruiksgemak. Eén die je óók tijdens een zakelijke vergadering op tafel durft te leggen. En waarin je al je afspraken kwijt kunt, voldoende notitieruimte hebt én wekelijks geïnspireerd wordt.

https://www.instagram.com/p/BriSU7VH3x9/

Praktische agenda met veel notitieruimte

Dat duurde best even. Ik ben kritisch als het aankomt op het juiste papier, de kleur, inkt en materialen. Belangrijke voorwaarde was dat de agenda goed moet blijven openliggen. Daar heb ik een speciale drukker voor gevonden, wat veel tijd heeft gekost. Daarnaast moest de grootte vooral praktisch, maar ook handzaam zijn. De ultieme weekindeling was er niet in één jaar.

Zo start de week nu met een grote kolom voor notities, om de week te kunnen starten met je focus en alle to-do’s voor die week. Vervolgens kun je alle afspraken per dag in een staande kolom kwijt, met urenweergave. Dat zorgt voor een overzichtelijke weekplanning.

Niet onbelangrijk vind ik de ‘note to self’-ruimte: een plek waar je jezelf kunt bemoedigen voor die week. Want dat vergeten we vaak… (Ik vind het zo belangrijk dat we daar nu een hele nieuwe collectie kaarten voor aan het ontwikkelen zijn!) De ruimte voor dankbaarheid middenin de week dient als een soort reflectiemoment. En tot slot vind je er nog persoonlijke notitieruimte.

Wekelijkse inspiratie met bijzondere quotes

Met 32 extra notitiepagina’s (lijntjes, ruitjes en blanco) heb je met deze agenda direct een heel notitieboek bij de hand. Je wordt geïnspireerd door iedere week een waardevolle quote te lezen. De woorden die voorop de agenda staan, zijn de basis hiervoor. Daar ligt mijn passie en wil ik over delen: silence, nature, joy, growth en style. Er zijn zoveel mooie inzichten die we elkaar kunnen doorgeven!

Last but not least: het is een luxe agenda geworden van kwaliteit: met een leeslint, elastiek en bewaarpocket achterin. De schutbladen hebben een metallic print voor een luxe gevoel, en het papier is dun (dus licht van gewicht), maar stevig genoeg. Kortom; eindelijk heb ik een agenda waar ik zelf ook heel blij mee ben.

We staan altijd open voor verbetertips, en krijgen daar ook e-mails over, wat ik leuk vind. Zo hebben we dit jaar de belangrijkste feestdagen toegevoegd, en zorgen we ervoor dat de inkt binnenin niet te licht van kleur is, zodat de tekst ook in de avond goed leesbaar is.

De Business Agenda van 2020 is er! Je bekijkt ‘m hier in onze shop. Er ook zijn nog enkele voordelige 2019-exemplaren beschikbaar! 

We hopen dat jij ook met veel plezier gebruikmaakt van onze agenda. En we zijn heel dankbaar voor de mooie reacties die we tot nu toe mochten ontvangen.

Een aantal reviews van gebruikers van de Business Agenda:

“Heel stijlvol en van goede kwaliteit. Een agenda die je rust geeft. Het kan echt!”

“Vorig jaar had ik ook een agenda van Essencio besteld. Dat beviel me zo goed dat ik voor 2019 weer een Business Agenda van hen heb besteld. Fijne indeling, mooie layout en vooral de verticale weekindeling (kolommen) met tijdsweergave geeft een duidelijk overzicht van de dag én week.”

“De agenda is prachtig vormgegeven, een prettige rustige stijl met mooie inspirerende teksten. Ruimte voor persoonlijke doelen, eigen gedachtenspinsels, en veel plek voor notities.”

Wil jij ook jouw ervaringen met ons delen? Graag! Je helpt ons door een review achter te laten op Bol.com of stuur ons een mail op info@essencio.nl. Dankjewel!

We wensen je een prachtig jaar met mooie plannen toe!