Quotes kunnen waardevol zijn. We schreven al hoe bijzonder het is dat in weinig woorden, soms maar in één zin, heel veel kracht zit. Dat je er troost, nieuwe inzichten, herkenning, reflectie, motivatie of bemoediging uithaalt.

We beschreven in dat blog ook hoe sommige quotes cliché geworden zijn. Tegeltjeswijsheden die je te pas en te onpas in de winkel ziet, of voorbij ziet komen in je Instagram-feed.

We wensen je dat dit citatenboek een verzamelboek wordt van waardevolle woorden, met inspiratie vanuit verschillende fases in je leven. Zodat je ze door kunt geven.

Voor woorden en zinnen die voor jou waardevol zijn om te koesteren, hebben we het Quote To Note Book ontwikkeld. Een luxe notitieboek dat je creatieve ruimte biedt om de mooiste quotes, uitspraken en zinnen in te bewaren.

Maar we wensen je dat dit boek voor jou méér wordt dan een verzameling mooie woorden. We wensen je dat dit een verzamelboek wordt van waardevolle woorden met inspiratie vanuit verschillende fases in je leven. Want als woorden op een bepaalde manier inspiratie bieden voor jou, heb jij weer de mogelijkheid om deze door te geven aan de mensen om je heen.

Tip: via de hashtag #essencioquote vind je quotes die ons inspireren.

Essencio Quote To Note Book - verzamel bewaar en herinner je mooiste quotes in dit stijlvolle notebook
Met het Quote To Note Book maak je van de wijsheden die je in je leven tegenkomt, een mooi en stijlvol naslagwerk. Het citatenboek heeft een luxe, zachtroze linnen omslag (hardcover) met zilveren zeefdruk.

Tips om van jouw Quote To Note Book een bijzonder citatenboek te maken

Om van jouw citatenboek een zo waardevol mogelijk boek te maken, hierbij een aantal praktische tips:

  • Beschrijf de context: waarom spreekt deze zin, dit citaat of deze quote je op dit moment aan?
  • Benoem de bron; kwam je de quote tegen in een boek, op Pinterest of in een documentaire?
  • Zet de datum van die dag, of de maand, erbij, om de woorden een plaats te geven in de tijd van je leven.
  • Voeg je eigen creativiteit toe: het boek biedt je de ruimte om gewoon te schrijven, maar je kunt er ook in kalligraferen of handletteren. Of je plakt er een quote van een mooie kaart, bijzondere foto of uit een tijdschrift in.
  • Misschien wil je het Quote To Note Book als naslagwerk gebruiken, om op zoek te kunnen naar een bemoediging of tekst voor iemand anders. Zet dan bij ieder citaat een kernwoord, als titel, dat beschrijft wat de woorden voor jou brengen. Bijvoorbeeld: kracht, troost of positiviteit.
  • Neem geregeld de tijd om je Quote To Note Book te openen. Om bepaalde zinnen en citaten te herlezen. Te overdenken. En met je mee te dragen de dag in. Of schrijf de mooiste citaten op een blanco kaart, als Note To Self.
Essencio - Binnenkant creatieve kaders Quote To Note Book - stijlvol luxe notitieboek om quotes te bewaren - citatenboek - vierkant
In het notebook vind je creatieve kaders die uitnodigen om in te schrijven, tekenen, kalligraferen of handletteren. Of plak er een quote van een kaart, foto of uit een tijdschrift in.

Het Quote To Note Book is onderdeel van onze Notes To Live By-collectie. Je ontdekt er ook kaarten met mooie quotes, woorden en zinnen, die je helpen als kompas voor je leven. Een dankbaarheidsboek dat je helpt je dankbaarheden te noteren. En een algemeen notitieboek, met ruimte voor dat wat voor jou essentieel is om te onthouden.

Wil je vaker geïnspireerd raken met dit soort blogs? In onze nieuwsbrief bieden we je twee keer per maand inspiratie, quotes, reflectiemomenten, opdrachten en shoptips over natuur, onthaasting en klein geluk. En iedere eerste dinsdag van de maand ontvang je gratis inspirerende downloads met een (natuur)foto en quote. Meld je hier aan.