Tijd is kostbaarder dan ooit tevoren. Misschien herken jij ook het gevoel dat er nooit genoeg tijd lijkt te zijn om alles gedaan te krijgen? En voel je je regelmatig gehaast of opgejaagd? Bij Essencio geloven we dat waardevol leven om zoveel meer draait dan het afvinken van to-do-lists, deadlines najagen en streven naar meer. Voor de nieuwe collectie Essencio Agenda’s 2025 kozen we daarom als thema Minder haast. 

Of je nu een drukke professional bent die verlangt naar wat ademruimte, een moeder die rust zoekt voor haar gezin of gewoon iemand die meer balans in zijn leven wil: de Essencio Agenda’s 2025 helpen je om te vertragen en rust te vinden. Onze unieke agenda’s zijn niet alleen bedoeld om je afspraken bij te houden, maar inspireren je ook om bewust te leven, ruimte te creëren voor ontspanning en te genieten van de kleine momenten die het leven zo bijzonder maken.

In de agenda’s en familieplanner vind je quotes met diepgang, reflectievragen, rustgevende (natuur)foto’s én een overzichtelijke weekindeling die je motiveren om minder gehaast te leven. Zullen we samen op weg gaan naar een kalmer, meer betekenisvol 2025?

Onthaasting: de kunst van het langzamer leven

In deze nieuwe reeks Essencio Agenda’s inspireren we je een jaar lang over onthaasting: de kunst van het langzamer leven. Omdat we geloven dat een trager tempo elk aspect van je leven verrijkt. Van je werk tot je vrije tijd, van je vriendschappen en relaties tot gesprekken en wandelingen. Ook je agenda-planning wordt er luchtiger en meer ontspannen door.

Want door minder te haasten, ontvang je juist méér. Meer tijd, meer ademruimte, meer diepgang, meer vreugde. Een positieve en bevrijdende gedachte in de snelle wereld waarin we leven.

Geluk vind je pas wanneer
je je weet vrij te maken
van alles wat je afleidt.
– Saul Bellow

Essencio.nl - Essencio Agenda 2025 - Thema Minder haast - moodboard 1.jpg

 

Essencio.nl - Essencio Agenda 2025 - Thema Minder haast - moodboard C

 

Minder haast en meer rust

Haast kan je hoofd steeds voller maken en je hart leger. Maar gelukkig is ook het omgekeerde waar: rust maakt je hoofd leger en vult je hart met liefde. In de vorm van pure aandacht, zonder afleiding. Waaraan wil jij dit jaar je kostbare aandacht geven?

‘Er is maar weinig dat je met haast beter kunt doen dan zonder haast.’ – John Mark Comer

Een jaar zonder haast waarin je altijd alles met aandacht doet, is niet haalbaar. Maar je kunt wel in de kleine, dagelijkse momenten onderzoeken hoe je het minder gehaast kunt doen. En hoe jij rust kunt brengen om je heen. De quotes, opdrachten en reflectievragen in de Essencio Agenda’s helpen je hierbij.

TIP: Loopt je hoofd soms over? Schrijven helpt! In de Essencio Agenda’s vind je veel extra notitieruimte voor het opschrijven van je gedachten, gevoelens, herinneringen en dankbaarheid. Zo houd je focus op wat het meest belangrijk voor je is.

 

Essencio.nl - Essencio Agenda 2025 - Thema Minder haast - moodboard kleur.jpg

 

 

Minder haast in beeld

Waar ga jij graag heen als de haast je even teveel wordt? Zelf komen we het liefst tot rust in de natuur. Daar worden we geïnspireerd om de drukte los te laten en verbinding te maken ons gevoel. ‘De natuur haast zich niet en toch is alles voltooid.’, zei de Chinese filosoof Lao Tzu daar eens over. Dat concept vangen we in teksten én beelden in de nieuwe serie agenda’s.

In de stijlvolle Essencio Agenda’s 2025 hebben we gekozen voor kalme natuurfoto’s uit eigen land, in combinatie met natuurlijke kleurtinten die een sfeer van sereniteit en kalmte oproepen. Zoals zachte blauwe kleuren, mosgroen, aardse tinten en zalmroze. Alle foto’s zijn gemaakt door Essencio-eigenaar Margreet Kattouw. Ook de illustraties van blaadjes, takjes en grassen creëerde zij zelf met behulp van natuurdruk. Elke pagina is ontworpen voor een gevoel van rust en harmonie. Zo ervaar je elke keer dat je de agenda opent, een reminder voor ontspanning.

Elke pagina is als een wandeling door de Nederlandse natuur, met sfeervolle fotografie en verfijnde illustraties van blaadjes en takjes

 

Essencio.nl - Essencio Agenda 2025 - Thema Minder haast - moodboard 2

 

Essencio.nl - Essencio Agenda 2025 - Thema Minder haast - moodboard zee

 

Essencio.nl - Essencio Agenda 2025 - Thema Minder haast - moodboard A.jpg

 

 

Over de Essencio Agenda

De Essencio Agenda’s maken we al meer dan 10 jaar en heeft inmiddels een grote groep trouwe fans. Onze agenda’s zijn stijlvol en praktisch tegelijk. Met veel ruimte voor je plannen, gedachten, reflecties, herinneringen of verwondering. Dankzij de rustige structuur, het verfijnde ontwerp en inspirerende quotes, zijn deze agenda’s al jarenlang een geliefd lifestyleproduct voor veel vrouwen. Met onze agenda’s hopen we jouw leven te verrijken met onthaasting, natuur, klein geluk en een positieve mindset.

Essencio - Essencio 2025 Agenda's Minder haast

De 2025-collectie bestaat uit drie agenda’s en een familieplanner:

Alle agenda’s starten op maandag en verschijnen in een luxe gebonden uitgave, inclusief leeslint, opbergvak en dichtbindelastiek. Voor gezinnen is er de Essencio Familieplanner met ringband en schrijfruimte voor 6 personen, deze start ook op maandag.

In de Essencio Agenda’s groot en klein staan naast citaten en reflectievragen, ook een aantal overdenkingen en opdrachten over het thema Minder haast.

Bestel nu jouw favoriete Essencio Agenda of Familieplanner voor 2025 in onze shop

Cadeau voor jou: gratis achtergronden bij het thema ‘Minder haast’

Elke eerste dinsdag van de maand inspireren we onze nieuwsbrieflezers met gratis wallpapers (voor dekstop, mobiel en social media). Als cadeautje en waardering voor hun betrokkenheid en tijd. Speciaal ter gelegenheid van de nieuwe collectie 2025-agenda’s deelden we ook een set achtergronden passend bij het thema Minder haast. Hieronder kun je ze downloaden.

Wil je vaker gratis dit soort mooie achtergronden met quote en (natuur)beeld in je inbox ontvangen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief met inspiratie, reflectiemomenten, opdrachten en shoptips over natuur, onthaasting en klein geluk.

 

desktop wallpaper 2024 juli

Download bureaublad desktop
Download achtergrond mobiel
Download social media post