Contrasten, we houden ervan. In kleur, textuur, natuur, maar ook in het leven zelf. Het geeft waarde en diepte aan dingen. Zoals je het goede niet kan onderscheiden en zien als je nooit het kwade herkent, zo hebben tegenovergestelde woorden elkaar nodig om ook de andere kant te (h)erkennen. Voor het nieuwe thema van de Essencio Agenda-serie, zochten we een mooi en praktisch contrast, dat ook waarde en inspiratie biedt. Het thema ‘rust en beweging’ sprak ons aan, twee woorden met ieder een heel eigen dimensie. Er is zoveel in te ontdekken! In dit blog ervaar je hoe het thema ‘Rust en beweging’ tot leven komt in de Essencio Agenda’s 2023.

De rijkdom van rust en beweging

Waar denk jij aan bij de rust en beweging? Er zit zoveel rijkheid in deze woorden. Ieder heeft er zijn eigen associaties bij. Rust bijvoorbeeld, kun je zowel klein als groots ervaren. Als je na je bezigheden eindelijk geniet van een kopje koffie en een momentje voor jezelf. Of veel abstracter, wanneer je rust in je hart ervaart over een keuze die je hebt gemaakt. Ook je omgeving kan rust brengen. Denk aan de kalmte in een klooster of een windstille avond bij een spiegelglad meer.

Beweging is al net zo veelzijdig. Je kunt denken aan sport en het bewegen van je lichaam. Maar behalve letterlijk, kun je ook figuurlijk in beweging komen. Vanuit enthousiasme over een nieuw idee, frisse energie en zin om aan de slag te gaan. En je kunt beweging zien in de natuur. Denk aan een zwerm spreeuwen in de lucht of het stromen van een beekje.

‘Rest and movement. May these words keep you balanced. For living a worthy year.’ – Essencio

Essencio-Agendas-2023-collectie-thema-rust-en-beweging-agenda-familieplanner-jaaragenda-inspiratie-quotes-natuur-3275

 

Genieten van een prettig evenwicht

In de nieuwe agenda’s is de natuur onze grootste bron van inspiratie. Ze leert ons hoe rust en beweging prachtig samengaan. Ook in de natuur hebben beide elkaar nodig, maar zijn ze ook ieder afzonderlijk van grote waarde. Rust hebben we bijvoorbeeld nodig om te ontspannen, gezond te blijven en om te levensgeluk te ervaren. Er zitten daarom gezonde grenzen aan beweging, maar merken we die ook op? Mag je van jezelf regelmatig stilstaan? En even ‘zijn’?

‘Ware rust is niet de afwezigheid van beweging, het is evenwicht in de bewegingen’ – E. Von Feuchtersleben

Met een actief leven is niets mis, het gaat om een prettige balans tussen rust en beweging. Dat vraagt om bewuste keuzes maken over de invulling van je tijd. We hopen dat de Essencio Agenda’s je mogen inspireren om zorgvuldig met je planning en aandacht om te gaan. Waarbij je vreugde en kalmte kunt beleven, terwijl je toch met waardevolle activiteiten bezig bent. Zodat je een gezond evenwicht ervaart tussen rust en beweging. Bovenal gunnen we je een fijn en ontspannen leven, waarin je mag genieten van de rijkdom die beide woorden jou te bieden hebben.

 

Essencio-blog-een-jaar-vol-rust-en-beweging-ontdek-het-thema-van-de-Essencio-Agendas-2023-2

Essencio-Agenda-2023-Rust-en-beweging-quotes-natuur-jaaragenda-notitieruimte-reflectievragen-3314

 

Rust en beweging in beeld

Wist je dat we de Essencio Agenda’s inmiddels al ruim 10 jaar maken? Ieder jaar brengen we een nieuwe collectie uit. Met een vertrouwde structuur, maar steeds een wisselend thema en bijpassend ontwerp. Iedere week ervaar je dat deze agenda’s met aandacht voor jou zijn gemaakt. Zo ontvang je wekelijks nieuwe inspiratie in de vorm van quotes en reflectievragen. Daarnaast zijn de agenda’s verrijkt met mooie beelden die aansluiten bij het thema ‘Rust en beweging’.

De beweging wordt bijvoorbeeld zichtbaar in het subtiele gebruik van vloeiende lijnen en dynamische vormen. Ook zie je het terug in de beelden die we zorgvuldig hebben uitgekozen. Golven, wolken, zwaluwen, rivieren, takjes in de wind en zelfs het vlammetje van een kaars: allemaal zijn ze in beweging. En tegelijk stralen diezelfde beelden toch ook rust uit, net als de overzichtelijke indeling met veel notitieruimte. Ook hierin hebben we geprobeerd te zoeken naar een fijn en stijlvol evenwicht.

Ontdek de stijlvolle details: Gouden accenten en een rijk kleurpalet (blauw, groen, geel, lichte natureltinten) benadrukken de rijkdom van het thema.

Essencio-blog-een-jaar-vol-rust-en-beweging-ontdek-het-thema-van-de-Essencio-Agendas-2023-3

Essencio-blog-een-jaar-vol-rust-en-beweging-ontdek-het-thema-van-de-Essencio-Agendas-2023-5

 

 

Over de Essencio Agenda

De Essencio Agenda’s staan bekend als stijlvolle én praktische agenda’s. Met veel ruimte om te plannen, schrijven, reflecteren, herinneren, geïnspireerd te raken of je zomaar te verwonderen. Dankzij de rustige structuur, het verfijnde ontwerp en inspirerende quotes, zijn deze agenda’s al jarenlang een geliefd lifestyleproduct voor veel vrouwen. Met onze agenda’s hopen we jouw leven te verrijken met onthaasting, natuur, klein geluk en een positieve mindset. Onze producten helpen je om waardevol te leven, vanuit innerlijke rijkdom.

 

Essencio-Agendas-2023-collectie-thema-rust-en-beweging-agenda-familieplanner-jaaragenda-inspiratie-quotes-natuur-3247

 

De 2023-collectie bestaat uit drie agenda’s en een familieplanner:

In de Essencio Agenda’s groot en klein staan naast citaten, ook een aantal overdenkingen over het thema ‘Rust en beweging’. In alle agenda’s is er volop ruimte voor persoonlijke momenten, dankbaarheid en extra notities.

De Essencio Agenda’s 2023 zijn nu verkrijgbaar in onze shop en binnenkort ook in de boekhandel

 

Essencio-inspiratie-quote-citaat-deugd-in-werk-en-in-rust-alan-cohen

 

Wil je vaker geïnspireerd raken met dit soort blogs? In onze nieuwsbrief bieden we je twee keer per maand inspiratie, reflectiemomenten, opdrachten en shoptips over natuur, onthaasting en klein geluk. En iedere eerste dinsdag van de maand ontvang je gratis inspirerende downloads. Meld je hier aan.