‘Wanneer zie ik je weer?’ Misschien wordt jou dit ook regelmatig gevraagd door iemand die je lief is, zoals je vriendin, je zus of je moeder. En op zo’n moment kan door je hoofd schieten: oh, ik had dit eerder moeten vragen aan haar, nu is zij weer diegene die het als eerst vraagt aan mij…

Ruimte plannen in een volle agenda

Veel mensen hebben een volle agenda. Wij herkennen dat. Want wat zouden we graag regelmatiger met een vriendin of buurvrouw een kopje koffie drinken, of ‘s avonds nog een leuk tentje opzoeken om elkaar te ontmoeten. Maar als je het grootste gedeelte van de week werkt, en/of een gezin hebt, dan is je agenda snel gevuld. En je hebt ook tijd nodig om bij te komen van je dag en te ontspannen.

En ervaar je ook weleens dat iemand je vraagt om af te spreken, en je denkt: oei, hoe ga ik dit inplannen in mijn volle agenda? Dan zie je die afspraak als een soort taak, terwijl je weet dat het een ontspannende ontmoeting is waarvan je gaat genieten.

Wanneer je meer ruimte in je agenda hebt – en dus ook meer ruimte in je hoofd – neem je sneller het initiatief om afspraken te maken met mensen die je lief zijn.

Meer ruimte in je agenda, creëert meer ruimte in je hoofd voor oprechte aandacht voor anderen die je lief zijn.

Essencio inspiratie hoe geef jij aandacht aan mensen die je liefhebt 3

Hoe zie jij om naar de mensen die waardevol voor je zijn?

Veel van onze ontmoetingen zijn tijdens de coronacrisis anders geworden dan we gewend waren. Er ontstond meer fysieke afstand. Misschien ervaarde je hierdoor minder sociale druk, wat ook prettig kan zijn. Maar misschien heb je in die periode ook gemerkt dat het je een gevoel van gemist gaf: aan die warme knuffel of troostende hand op je schouder. Lichamelijk contact ervaren is zo belangrijk. Blijf daarom omzien naar de mensen die je liefhebt, het is zo waardevol.

Hoe geef jij tijd en aandacht aan mensen die je liefhebt?

En wat ook goed is om te benoemen, is dit: goede relaties draaien niet om hoe vaak je elkaar ziet, maar om hoe de kwaliteit van de ontmoetingen is. Want waardevolle ontmoetingen verrijken je leven en zijn goed voor je welzijn, zo blijkt uit onderzoek.

Heb jij iemand in gedachten die jij wel wat extra aandacht kan geven? Waardeer die persoon eens spontaan, met een berichtje, een compliment, een kaart of een cadeautje.

Geef iets dat past bij wat je wil vertellen. Dat kan een bos bloemen zijn (gekocht bij je lokale bloemist óf versgeplukt uit de berm), een reep eerlijke chocola, een lieve, volgeschreven kaart of een mooi notebook. (Hier vind je nog meer tips voor betekenisvolle cadeaus.)

Het gaat niet om wát je geeft, maar met welke intenties je dat doet.

Doe je mee?

Wil je vaker geïnspireerd raken met dit soort blogs? In onze nieuwsbrief bieden we je twee keer per maand inspiratie, quotes, reflectiemomenten, opdrachten en shoptips over natuur, onthaasting en klein geluk. En iedere eerste dinsdag van de maand ontvang je gratis inspirerende downloads met een (natuur)foto en quote. Meld je hier aan.